IJsbad kopen

Wat zijn de voordelen van het kopen van een ijsbad?

Als je aan sport doet, dan weet je dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Zowel fysieke als mentale gezondheid is essentieel om je beste prestaties te leveren. Eén manier waarop je dit kunt doen, is door het nemen van een ijsbad. Hier leer je wat de voordelen zijn van een ijsbad kopen en hoe het je kan helpen bij het behalen van betere resultaten in je sport.

De voordelen van een ijsbad

Er zijn vele voordelen volgens onderzoek van Tactiv Recovery die gepaard gaan met het nemen van een ijsbad. Het helpt bijvoorbeeld om spierpijn te verlichten en de hersteltijd na intensieve training of wedstrijden te verkorten. Door de kou wordt de bloedcirculatie bevorderd en versneld, waardoor stoffen zoals endorfines (hormoonachtige stoffen die lichamelijk en geestelijk comfort geven) sneller in het systeem worden opgenomen. IJsbad-therapie helpt ook bij het verminderen van ontsteking, wat weer helpt om blessures te voorkomen of te verminderen. Verder helpt het ook bij het versterken van de immuniteit door afvalstoffen uit de spieren af te voeren en schadelijke bacteriën te doden die mogelijke infecties veroorzaken.

Hoe neem je een ijsbad?

Hoewel er vele voordelen gepaard gaan met een ijsbad, is er ook een correcte manier om ze te nemen voor maximaal effect. Het beste is om langzaam in warm water (ongeveer 37 graden Celsius) in plaats daarvan ondergedompeld te worden totdat je lichaam begint te passeren aan de temperatuurverandering. Vervolgens moet je 5 tot 10 minuten blijven liggen terwijl je regelmatig ademhaalt. Na 10 minuten moet je rustig uit bad gaan en ongeveer 30 minuten rust houdende voordat je een eventuele activiteit onderneemt. Zorg er ook voor dat je altijd voldoende water drinkt na elke slechte sessie!

Lees tip:  Maak uw tandartsbezoek gemakkelijker 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *