Beginnen met krachttraining

Wat is krachttraining en waarom zou je het doen?

Veel mensen zijn zich niet bewust van de voordelen van krachttraining. Je spieren worden sterker, je verbrandt meer calorieën per dag en je hebt een hogere stofwisseling.

Er zijn zoveel redenen waarom mensen aan krachttraining zouden moeten doen. Maar voordat we ingaan op die voordelen, laten we een klein overzicht geven van waar we het precies over hebben. Krachttraining wordt ook wel gewichtheffen of bodybuilding genoemd. Dit type training omvat meestal het optillen van gewichten met als doel spiermassa op te bouwen, vet te verliezen of uw verhouding tussen spiermassa en lichaamsvet te vergroten.

De reden waarom krachttraining zo belangrijk is voor onze gezondheid heeft te maken met het feit dat het je spieren versterkt en helpt groeien in de loop van de tijd. Als je sterker bent, kun je meer gewicht verplaatsen – wat betekent dat je

De voordelen van krachttraining

Krachttraining is een vorm van lichamelijke oefening waarbij de nadruk wordt gelegd op de spieren. Het wordt vaak gedaan om de spiertonus en -vorm te verbeteren, om gewichtsverlies te bevorderen of om atletische prestaties te verbeteren.

Krachttraining heeft veel voordelen: het versterkt je botten en gewrichten, verhoogt je stofwisseling en verbrandt meer calorieën dan aerobe oefeningen. Het verhoogt ook je botdichtheid en verbetert je balans.

Hoe u vanaf het begin op de juiste manier aan een krachttrainingsprogramma begint

Krachttraining is een geweldige manier om uw algehele gezondheid een boost te geven en uw fysieke conditie te verbeteren. Het kan echter moeilijk zijn om te beginnen als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Het artikel geeft enkele tips over hoe u een krachttrainingsprogramma op de juiste manier kunt starten, zodat u zich zelfverzekerd kunt voelen en de oefeningen correct kunt uitvoeren.

Lees tip:  Haal het beste uit je workout

Volg deze stappen:

1) Stel doelen in die passen bij uw fitnessdoelen en ervaringsniveau

2) Begin met de basis – opwarmen, cardio en wat licht gewichtheffen

3) Verhoog de gewichten terwijl u spiermassa opbouwt

4) Streef naar 3-5 dagen per week matige intensiteitsoefening

5) Houd de voortgang bij door het gewicht/lichaamsvetpercentage te meten

Aanschaf juiste fitnessapparaten

Gemotiveerd om te beginnen? Schaf dan de juiste apparaten aan. Wat vaak handig is, is een multifunctionele fitnessbank. Op deze zijn verschillende oefeningen uit te voeren. Natuurlijk zijn hiervoor ook de juiste gewichten zoals dumbells nodig. Ook met een goede smith machine zijn veel oefeningen uit te voeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *