Haal het beste uit je workout

Op zoek naar de perfecte apparatuur voor je beachbody deze zomer? Kun je niet wachten om je buik, biceps of billen strak te krijgen, allemaal vanuit het comfort van je eigen huiskamer? Ga dan naar Fitnesskoerier voor je nieuwe hip thrust machine, kettlebell of dumbbell set. Voor de echte krachtpatsers bieden ze een breed scala aan apparatuur, variërend van losse dumbell sets en hip thrust machines tot fitnessapparatuur en complete krachtstations. Naast dumbbells en apparatuur in alle gewichten en maten, zijn er ook bijbehorende accessoires zoals dumbbell rekken en fitnessbanken beschikbaar.

De voordelen van een dumbbell set

Het trainen met dumbbells is aanzienlijk intensiever dan trainen met een gestabiliseerde machine en het maakt je daardoor ook sterker. Bij het stabiliseren van losse dumbbells worden namelijk veel meer spieren gebruikt dan bij een vast fitnessapparaat. Dat is een mooi voordeel! Een dumbbell set varieert van zwaardere gewichten voor het opbouwen van spiermassa tot lichtgewicht dumbbells om je aerobics- of dansles net iets intensiever te maken. Zowel sets met vaste gewichten als verstelbare sets met losse gewichten en stangen zijn verkrijgbaar.

Een gym in het klein

Een dumbbell set kan worden beschouwd als een alles-in-één fitnessapparaat voor het bovenlichaam. Er zijn talloze oefeningen mogelijk die je kunt uitvoeren met de dumbbells en eventueel een fitnessbank. Je hoeft dus niet een hele sportschool aan te schaffen voor je thuistraining. Met dumbbells kun je op een oppervlakte van slechts één vierkante meter in bijna elke gewenste positie trainen! Een ander voordeel is dat je met dumbbells de ene kant van je lichaam gelijk kunt laten groeien met de andere zijde. Als je bijvoorbeeld veel tennist en je rechterarm sterker is dan je linkerarm, is er geen probleem. Met extra herhalingen met de dumbbells kun je je linkerarm snel weer op gelijke kracht brengen met je rechterarm. Dit is iets wat moeilijk te bereiken is met een vast fitnessapparaat.

Lees tip:  Beginnen met krachttraining

Hip thrust machines en cardiotraining

Als je bovenlichaam goed getraind is, mag het onderlichaam natuurlijk niet achterblijven. Om een strak achterwerk te krijgen, kan de hip thrust machine je goed op weg helpen. Er zijn verschillende modellen die verstelbaar zijn. Sommige hip thrust machines maken gebruik van een weerstandsband of halterstang, terwijl andere modellen al een ingebouwde stang hebben waar je losse gewichtsschijven op kunt plaatsen. Daarna kun je aan de slag gaan voor die strakke bilspieren. Voor de liefhebbers van cardio is er ook genoeg keuze. Om in topvorm te blijven en eventuele zomer kilo’s te verliezen, bieden ze een breed scala aan hometrainers, roeimachines en vele andere opties. Deze zijn zowel geschikt voor het verbeteren van je conditie als voor het doen van een warming-up voor je krachttraining. Het is een geweldige aanvulling op je training. Dus, ben je klaar voor de zomertraining?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *