Gebruik. maken van een voedingsschema

3 redenen om meteen gebruik te gaan maken van een voedingsschema

Het kan lonen een voedingsschema te volgen. Hoe moet je beginnen en wat kan je wel en niet eten. In dit blog vind je alles wat je over voedingsschema’s moet weten.

Voedingsschema’s zijn geschikt voor allerlei doelen. Je kan ze gebruiken als je wilt afvallen of als je een poosje een gezonde levensstijl wilt hanteren. Ook als je spieren wilt kweken kan een goed voedingsschema jou prima helpen je doel te bereiken. 

Wat is een voedingsschema?

Een voedingsschema is een persoonlijk schema, waarin staat wat je, en wanneer je eet. Het is belangrijk een goed voedingsschema af te stellen samen met iemand waar je op kan vertrouwen en die weet waar hij het over heeft. Een goed voedingsschema is afgesteld op een voor jou persoonlijk samengesteld menu. 

Voor ieder lichaam en ieder doel is er wel een persoonlijk voedingsschema want geen lichaam is gelijk. Let er wel op dat je een goed schema volgt. Je kan kiezen voor een gratis voedingsschema zolang je die wel aan jouw lichaam en behoeften kan aanpassen. 

Voedingsschema samenstellen

We houden allemaal van lekker eten en dat mag ook maar het is belangrijk om goed te bedenken wat we gaan eten. Het is toch echt minder leuk een voedingsschema samen te stellen. Als je het schema eindelijk af hebt dan is het wel gemakkelijk om het schema te volgen. 

In het schema staan al jouw maaltijden beschreven. Het enige wat je hoeft te doen is het te volgen. Af en toe kan je zelf kiezen welke groenten je bij je avondeten wilt hebben of dat je pindakaas neemt in plaats van amandelboter. Zo kan je het een beetje aanpassen als je daar behoefte aan hebt maar dit hoeft dus niet. 

Lees tip:  Hoe je mindset veranderen voor meer succes

Boodschappenlijst

Bij een goed schema bedenk je wat je gaat eten. Maar je krijgt ook een boodschappenlijst bij jouw voedingsschema. Je hebt op die manier precies op een rijtje welke boodschappen je moet kopen en hoeveel. Je koopt dus nooit te veel eten en drinken. In het voedingsschema staat precies wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Het is een stuk goedkoper om op die manier je boodschappen in huis te halen. Met een lijstje kom je ook minder snel in de verleiding om ongezonde producten te kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.