Voordelen voor de gezondheid van personal training

Of u nu net begint met een trainingsprogramma of geen resultaten ziet met uw huidige routine, een personal trainer kan u de hulp bieden die u nodig hebt. Als u weet hoe u hiervan kunt profiteren en of het de kosten waard is, kunt u beslissen of dit een goede keuze voor u is.

Er zijn een aantal redenen waarom mensen met een trainer werken. Sommigen willen een individueel programma om af te vallen of in vorm te komen, terwijl anderen gewoon verantwoording willen afleggen voor hun trainingen. Waar u zich ook bevindt op uw trainingsreis, een personal trainer kan net datgene zijn wat u nodig hebt om eindelijk uw doelstellingen inzake fitness en gewichtsverlies te bereiken.

7 voordelen van een personal trainer

Motivatie.  De meesten van ons werken harder in het bijzijn van anderen. Een trainer aan uw zijde kan u de aanmoediging, energie en motivatie geven die u nodig hebt om uw routine op te starten. Een trainer kan u ook helpen om doelstellingen te bepalen, een plan op te stellen om ze te bereiken en de dag te vieren waarop u ze bereikt.

Doelstellingen bereiken. Een personal trainer helpt u individuele fitnessdoelen te bepalen en een stappenplan op te stellen om die doelen te bereiken. Een trainer houdt rekening met uw huidige fitnessniveau en bespreekt wat u uiteindelijk wilt bereiken. Een professional helpt u om u te concentreren op kleinere doelen die specifiek en realistisch zijn; ze zijn haalbaarder en stellen u in staat om het grotere doel te bereiken.

Snellere en betere resultaten. Met een personal trainer die u door uw fitnessroutine begeleidt, weet u zeker dat u de tijd besteedt aan de juiste oefeningen.  Als u maar een beperkte hoeveelheid tijd hebt om te trainen, zal een personal trainer ervoor zorgen dat u de best mogelijke resultaten behaalt voor de hoeveelheid tijd die u erin steekt.

Uitgelicht: personal training na bevalling

Lees tip:  Een zakelijk incident? Dit is wat je moet doen

Verminderde kans op blessures. Een personal trainer leert u de juiste vorm en techniek te gebruiken tijdens uw training zodat u veilig en blessurevrij kunt blijven.

Stel realistische doelen. Niets is zo ontmoedigend als falen in het bereiken van een fitness doel. Als er genoeg mislukt, kan iemand zijn gezondheids- en welzijnsdoelstellingen opgeven.  Een personal trainer kan realistische en gezonde fitnessdoelen stellen en zijn klanten helpen die te bereiken.

Levenslange oefengewoonten creëren. Personal trainers helpen hun klanten om fitnessdoelen te bereiken, maar ze helpen hen ook om opnieuw te evalueren hoe ze gezondheid en welzijn zien. Personal trainers helpen hun klanten inzien dat fitness een prioriteit in hun leven moet zijn – niet een item dat ze van hun to-do lijst moeten afvinken.

Zelfvertrouwen. De sportschool kan intimiderend zijn. Door met een trainer te werken, krijgt u meer zelfvertrouwen in het uitvoeren van oefeningen, het gebruik van machines en het navigeren door de sportschool. Na een paar sessies zult u zich klaar voelen om de gewichthefkamer alleen aan te pakken. Nog beter, een ego boost tijdens het trainen kan leiden tot meer zelfvertrouwen en zelfeffectiviteit, wat u kan helpen om uw trainingsprogramma op de lange termijn vol te houden.

Tip: personal trainer kosten

De voordelen van een Personal Trainer

Als u het moeilijk vindt om gemotiveerd te raken, of gewoon niet het gevoel hebt dat u genoeg uit uw trainingsroutine haalt, overweeg dan het inhuren van een personal trainer. Een personal trainer is meer dan alleen een instructeur. Hij kan u helpen het juiste trainingsplan op te stellen om uw doelen te bereiken. Of het nu gaat om een paar kilo afvallen, uw armen strakker maken of uw buik platter maken voor het zwempakseizoen, een personal trainer kan u helpen dat doel te bereiken!

Lees tip:  Vind een edelsteen die bij je sterrenbeeld past

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *