Chai thee is goed voor je gezondheid

Chai thee is een theesoort die je in iedere koffiebar kunt bestellen. Ook al is het een theesoort die al tijden mee gaat, toch heeft het pas nu populariteit gevonden. Dit is natuurlijk niet zo gek, want de thee is gemaakt van een specerijenmix die je hart zal verwarmen. Maar wat is Chai thee dan eigenlijk? En is Chai thee goed voor je gezondheid? 

Chai thee, wat is het?

Chai is vanuit het Indiaas vertaald thee. Chai wordt hier vaak gebruikt om aan te duiden dat het om een pittige theesoort gaat. De Hindi noemen deze thee Masala Chai. Om deze thee te kunnen maken moeten de zwarte theebladeren eerst gekookt worden.

Dit wordt gedaan in combinatie met volle melk, de kruiden en suiker. De kruiden die gebruikt worden bij het maken van deze thee zijn: kaneel, kruidnagel, gember en kardemom. De melk en de suiker zorgen voor de balans in de thee met deze pittige kruiden erin.

Vroeger was het een standaard recept dat gemaakt werd als er Chai thee gemaakt moest worden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om te variëren met de theesoorten. Rooibos en groene thee kunnen er namelijk ook goed voor gebruikt worden.

Chai thee en de gezondheid

De kruiden en specerijen die gebruikt worden voor het maken van Chai thee staan erom bekend de spijsvertering te ondersteunen. De specerijen die gebruikt worden zorgen ook voor verwarming. Maar dat is niet het enige.

Kaneel

De kaneel stimuleert ook de nieren, het bloed wordt ermee gezuiverd, het brengt je bloeddruk in balans en het heeft een versterkende werking voor het hart, Kaneel is ook goed wanneer je verkouden bent en aan het hoesten bent. Kaneel zorgt ervoor dat de longblaasjes kunnen openen.

Lees tip:  Collageen is cruciaal voor de staat van het bindweefsel in het lichaam

Kardemom

Kardemom is de specerij die bijdraagt aan de smaak van de thee. Maar buiten dat om is kardemom ook nog eens goed wanneer je last hebt van astma, bronchitis. Ook als je veel hoest en je daarbij last hebt van vastzittend slijm. Ook de spijsvertering wordt ermee geholpen. Het helpt je van maagzuur en een opgeblazen buik af.

Zo kun je zien dat de specerijen die in de thee zitten allemaal wel een geneeskrachtige werking hebben voor ons lichaam. De samenstelling van deze specerijen zorgt voor heel veel verschillende voordelen voor de gezondheid. Alleen al om die reden is het een heerlijke thee om te mogen drinken.

Tip: Teastreet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *