Hoe kun je het beste zorgverzekering vergelijken?

Je zorgverzekering en je polis kies je ieder jaar, althans je hebt de mogelijkheid deze ieder jaar te wijzigen aan het eind van het jaar. Op 1 januari van het volgende jaar moet dit afgerond zijn want dan kan het niet meer. Het is lastig om te weten waar je dan het best uit bent. Wij gaan je daarom daarmee helpen.

Hoe kan ik weten wat het best is? Doe aan zorgverzekering vergelijken

Het ligt zeker al ietsjes persoonlijk. Iedereen heeft namelijk een andere dekking nodig. Niet iedereen hoeft aanvullend verzekerd te zijn en als je dat bent verschild het ook in hoeverre. De een heeft wel vergoeding voor een bril nodig en de ander helemaal niet. Hier moet je zelf dus naar gaan kijken.

Je kunt je zorgverzekering vergelijken via een website. Hier geef je dan aan wat jouw voorkeuren zouden zijn voor een zorgverzekering. Hiermee bedoelen wij dus welke dekking je wilt en wat je verzekerd wilt hebben. Voor sommige medische dingen moet je ook een aantal verzekeren. Fysiotherapie is bijvoorbeeld op basis van het aantal afspraken.

Ga de stappen door kijk waar je verzekerd voor wilt zijn en op de website geeft de zoekmachine zelf aan welke verzekering qua kosten voor jou het voordeligst zouden zijn. Kijk hierbij wel naar de voorwaarden want soms staat er bijvoorbeeld dat je maar 75% verzekerd bent, wat dus inhoudt dat jij de andere 25% moet bijleggen.

Dus als het goedkoper is per maand betekend het niet per se dat het ook echt goedkoper is. Je moet ook kijken naar je eigen risico. Je betaalt bijna altijd een eigen risico en hoe lager die is des te hoger je maandpremie is. En andersom dus des te hoger je eigen risico des te lager je premie is. Let wel op je kan dus extra kosten uiteindelijk hebben door je eigen risico.

Lees tip:  Collageen is cruciaal voor de staat van het bindweefsel in het lichaam

Ben ik verplicht een zorgverzekering af te sluiten?

Een simpele ja op dit antwoord. In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Als jij je inschrijft bij de gemeente dan ben je vanaf dat moment verplicht om verzekerd te zijn. Je bent dan verplicht voor de basisverzekering. Aanvullend is niet verplicht.

Je krijgt in Nederland vier maanden de tijd om je in te schrijven bij een zorgverzekeraar. Het hebben van een buitenlandse zorgverzekering telt helaas niet mee. Je dient echt bij een zorgverzekeraar aangesloten te zijn om hieraan te voldoen. Ook hier is er sprake van een eigen risico en is de rest wat hierboven aangegeven is van toepassing.

Voor kinderen tot 18 jaar is de zorgverzekering gratis. Hier bestaat dus ook geen eigen risico. Je kunt het zien als je bent verzekerd met je ouders of althans één van de ouders. Let op het wordt in de gaten gehouden of je verzekerd bent. Het CAK kan zien dat jij je ingeschreven hebt bij de gemeente, maar dat je geen zorgverzekering hebt. Zorg dus dat je het regelt anders sturen zij een brief naar je huis toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *