Voordelen van plantaardige omega-3 algenolie

Veel mensen kijken TV thuis en krijgen ook reclame te zien. Zonder het door te hebben, krijgen mensen te horen dat er in een paar producten veel omega 3, zoals de reclame van Becel. Echter, worden deze vaak uit visvetzuren gehaald. Er worden dan ook capsules verkocht met visolie. De visvetzuren bevatten EPA en DHA die ook wel vallen onder de omega-3 vetzuren. Eigenlijk komen ze voornamelijk dus uit vis als de voornaamste bron.

Waarom omega-3?

Het is belangrijk voor de gezondheid omvroeg goed te eten en daarom is ook een bepaalde hoeveelheid omega-3 binnen te krijgen. Het kan belangrijk zijn voor het tegengaan van hart-en vaatziekten, verlaagde bloeddruk, verlaagde kans op vroeggeboorte tijdens zwangerschap, het ontwikkelen van hersenen en een netvlies van een kind tijdens zwangerschap en ook tegen bepaalde gedragsstoornissen, depressie en dementie. Echter, is er voor het laatste nog niet voldoende bewijs om de claim compleet te onderschrijven aan omega-3. 

Vis of geen vis?

Als belangrijkste bron van omega-3 worden visvetzuren aangehaald, maar het is ook mogelijk om de stof binnen te krijgen zonder dat er vissen nodig zijn. Het proces van een vis om omega-3 te ontwikkelen, begint namelijk bij het eten van algen van vissen. De omega-3 kan echter ook uit de algen zelf worden gehaald zonder dat daar vissen tussen hoeven te komen. Door een nieuwe ontwikkeling van technologie kan dit proces zonder vis dus gebeuren. Dit gaat in drie stappen en gebeurt middels het Testa-Omega-3 proces.

Lees meer: https://testa-omega3.com/nl/ 

Het begint met de algen die worden gevoed met glucose. De glucose wordt verkregen uit lokale maïs en is dus plantaardig. Daarna is er het fermentatieproces, hierbij vermenigvuldigen de cellen van algen zich en wordt de glucose omgezet in omega-3 zuren. Dan begint het laatste deel van het proces. Hier wordt de celwand gebroken van de algen en de omega-3 olie gescheiden van water. Hierna is het resultaat dus de algenolie met restwater. 

Lees tip:  Ooglidcorrectie Rotterdam: alle do’s en don’ts op een rijtje

Plantaardig en gezond

Het resultaat, de algenolie en restwater, is dus compleet plantaardig en goed geschikt voor vegetariërs of veganisten die wél omega-3 bronnen nodig hebben, maar geen bronnen op basis van vis willen nuttigen. Daarnaast stelt Testa, die de omega-3 uit algen haalt, dat het ook gezonder is om het direct uit de algen te halen. 

Vissen krijgen tegenwoordig helaas meer binnen dan enkel gezonde voeding, er worden geregeld gifstoffen aangetroffen in vissen die daar niet thuishoren. Door een zuivere en gecontroleerde manier van scheiding, is de omega-3 uit algen dus vrij van gifstoffen. Ook het percentage omega-3 is hoger in algen, dit loopt op tot zo’n 20% terwijl het voor vissen maar 1% is. Plantaardige omega-3 bestaat niet alleen, het is ook een onwijs handig en gezond alternatief voor de voeding bewuste medemens die de stof alsnog binnen wil krijgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *