Koop nu de Trombosestichting sokken!

Voorschoten, 7 oktober

In de week van 13 oktober, Wereld Trombose Dag, vragen we aandacht voor trombose. Dit is hard nodig, want helaas komt trombose vaak voor. Het is de grootste onbekende aandoening! Toch weet de gemiddelde Nederlander weinig tot niets over trombose. En dat het levensbedreigend kan zijn, is vaak al helemaal onbekend. Bij trombose blokkeert een bloedstolsel een bloedvat, wat de bloedsomloop kan verstoren of zelfs verstoppen. Dit kan voor ernstige schade in het lichaam zorgen.

De Trombosestichting vraagt meer aandacht voor trombose met de campagne ‘Ieder uur krijgen 11 mensen trombose’. U komt onze uitingen tegen op sociale media, de NS-stations en de grote, regionale TV-zenders.

Sokken
Deze aandacht vragen we ook door de presentatie van de nieuwe Trombosestichting sokken. De Trombosestichting sokken zijn dit jaar ontworpen door de 19-jarige Robin Marks.

Begin dit jaar ben ik op de spoedeisende hulp terecht gekomen en bleek ik longembolieën te hebben. Dit heeft een grote indruk op mij gemaakt. Zo ben ik in contact gekomen met de Trombosestichting. De ontwerpwedstrijd is voor mij een manier om iets te doen voor de stichting en een streep te zetten achter een heel moeilijke periode.

Ik hoop dat mensen met trombose zich gesteund voelen door mijn sok en plezier beleven aan het vrolijke design.”

De sokken zijn te koop via onze webwinkel. Bestel ze snel, dan heeft u ze op 13 oktober in huis! U kunt ons helpen door een foto van u zelf te maken met de sokken en deze te posten op 13 oktober, Wereld Trombose Dag, met de #trombose.

Lees tip:  Facings: een verfraaiende oplossing voor uw glimlach

Meer over trombose
Per dag krijgen 83 mensen een veneuze trombose, bijvoorbeeld in hun been, arm of longen. Hier overlijden 3 mensen per dag aan. Ook veel hart- en herseninfarcten worden veroorzaakt door trombose. Dit treft ruim 200 mensen per dag, 40 hiervan overlijden. Snelle herkenning is daarom belangrijk zodat ernstige gevolgen voorkomen kunnen worden. De Trombosestichting Nederland stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek naar trombose en geeft voorlichting over de risicofactoren, het herkennen en de behandeling ervan.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *