Tandenragers, hoe gebruik je die op de juiste manier

Tandenpoetsen is voor elke Nederlander onderdeel van de dagelijkse routine. Mondhygiëne is erg belangrijk omdat nare geurtjes en ontstekingen als heel onprettig kunnen worden ervaren. Met een tandenborstel kom je niet bij alle lastig te bereiken plekken in je mond. Het verwijderen van tandplak en bacteriën op bepaalde plekken gaat dus misschien niet goed als je enkel je tanden poetst. Dit is waarom mensen gebruik maken van tandenragers. Deze ragers kunnen ervoor zorgen dat je zelfs de moeilijkste plekken in je mond kan schoonmaken. Je moet ze echter wel op de juiste manier gebruiken.

Hoe gebruik je tandenragers precies?

Een tandenrager is een klein borsteltje geschikt voor het reinigen tussen de tanden. Het borsteltje is rond en kan alleen tussen tanden waar iets meer ruimte is. De ragers zijn te vinden in verschillende maten, en het kiezen van de juiste maat is belangrijk dat de kern van het borsteltje niet tussen je tanden schuurt. Een mondhygiënist kan je hier mee helpen.

Als je eenmaal de juiste maat hebt uitgekozen, kan je de rager gaan gebruiken. Houd de rager tussen duim en wijsvinger vast, en steun met de rest van je hand op je kin. Zet de rager recht tussen je tanden en tegen de rand van het tandvlees. Beweeg recht heen en weer en vervolgens een beetje diagonaal. Doe dit voor alle tussenruimtes.

Het is verstandig om geen tandpasta te gebruiken op de ragers. De rager kan gebruikt worden totdat de haren plat worden. Het is aan te raden om na gebruik de rager af te spoelen met water en voor gebruik om te zorgen dat deze schoon is. Dit is ook het grote voordeel dat ragers hebben tegenover flosdraad. Het is een goede manier om zelfs de moeilijk bereikbare plekken van je tanden schoon te houden.

Lees tip:  Natuurlijke methoden om acne te verminderen en een stralende huid te krijgen

Hoe ragen je mondhygiëne ondersteunt

Als je de tanden wil schoonmaken met een tandenrager is het verstandig om eerst de rager te gebruiken en vervolgens pas je tanden te poetsen. De rager maakt namelijk de viezigheid tussen je tanden los, en tijdens het tandenpoetsen wordt dit uit je mond verwijderd. Het zorgt ervoor dat je mond goed schoon blijft. Het is aan te raden om een maal per dag een rager te gebruiken. Vaker is niet aan te raden. Het gebruik van een rager zorgt ervoor dat je gebit optimaal schoon blijft.

Bestel tandenragers voordelig via Kiesrijk.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *