Waarom kiezen voor een implantaat tand?

Voor heel veel mensen geldt dat ze op verschillende momenten tijdens hun leven geconfronteerd worden met één of meerdere slechte tanden. Wanneer dat ook het geval is bij jou zal je tot de vaststelling komen dat je daardoor verschillende vervelende gevolgen kan ondervinden. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat de uitstraling van je mond danig kan worden aangetast. Dat is echter niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van het feit dat je op die manier mogelijks niet meer zo goed kan kauwen dan vroeger? Het vervangen van de slechte tand door een zogenaamde implantaat tand kan in dat geval een prima keuze blijken te zijn. Benieuwd om hier meer over te ontdekken? Alle informatie hierover tref je aan hieronder op deze pagina. 

Wat is een implantaat tand precies?

Een implantaat tand staat vandaag de dag bekend als één van de populairste oplossingen voor een slechte tand. Ondertussen is deze behandeling dan ook uitgegroeid tot een absolute standaardbehandeling binnen de tandheelkunde. Voor een implantaat geldt dat we ze het best kunnen bestempelen als een kunstwortel. Deze wordt onder het tandvlees geplaatst en heeft als voornaamste functie om de natuurlijke wortel te vervangen. Wanneer het implantaat is geplaatst dien je rekening te houden met een genezingsproces van zo’n acht tot twaalf weken. Is deze periode achter de rug? Dan kan er uiteindelijk een kroon op worden geplaatst. 

Op welke voordelen kan je hierbij rekenen? 

Geconfronteerd worden met één of meerdere slechte tanden in je mond kan in de praktijk vrij aanzienlijke gevolgen hebben. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat het ontbreken van één of meerdere tanden meteen de uitstraling van niet alleen je gebit, maar ook je gezicht danig kan beïnvloeden. Dat is echter niet alles. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook het vermogen om bepaalde voedingswaren te kauwen aanzienlijk af kan nemen. Dit met bijvoorbeeld ook een groter risico tot verslikking als gevolg. Het vervangen van je slechte tanden door bijvoorbeeld een implantaat tand kan ervoor zorgen dat je niet met deze vervelende gevolgen zal worden geconfronteerd. De keuze voor een implantaat kan dan ook al vrij snel zijn gemaakt. 

Lees tip:  Welke verschillende injectiespuiten zijn er?

Een implantaat tand kan ook voor jou interessant zijn!

Dat er vandaag de dag zo vaak wordt gekozen voor een implantaat tand is het gevolg van de vele interessante voordelen waarop kan worden gerekend. Enkele van deze voordelen hebben we uiteraard verspreid over deze pagina al aangehaald, maar er zijn er nog meer. Bij de keuze voor een tandimplantaat is het dan ook mogelijk om te kunnen rekenen op de volgende voordelen:

  • Buurtanden dienen niet bijgeslepen te worden; 
  • Het implantaat zorgt voor het behoud van het kaakbot en het tandvlees;
  • Een kroon kan bij beschadiging eenvoudig vervangen worden;
  • Een implantaat tand kan eenvoudig gereinigd worden;

Liggen de bovenstaande voordelen ook in lijn met de verwachtingen waar jij over beschikt? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het altijd een aanrader is om een implantaat tand te gaan overwegen. Door te kiezen voor deze vorm van gebitsrenovatie kan je ten volle genieten van een volledig correct functionerend gebit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *