Wat is gezonder; een e-sigaret of een gewone sigaret? Lees het hier!

Een e-sigaret bevat niet dezelfde schadelijke ingrediënten als een traditionele sigaret, wat het veiliger maakt. Het is wel relatief nieuw in vergelijking met andere tabaksproducten. Bij traditionele tabaksproducten heeft het tientallen jaren van onderzoek en observatie gekost om de nadelige gezondheidseffecten voor chronische gebruikers te identificeren. Er zijn enkele onderzoeken die aantonen dat het gebruik van de elektronische sigaret het risico op het ontwikkelen van luchtwegklachten zoals hoesten of verhoogde slijmproductie verhoogt.

Het is ongezond in vergelijking met het inademen van frisse lucht. Het is gezond in vergelijking met het inademen van sigarettenrook. Het is gezond in vergelijking met het inhaleren van de damp uit een frituurpan. Het is allemaal te relativeren.

Een voordeel van de elektronische sigaret is dat het geen damp uitstoot tussen de trekjes door. Het stoot daarom minder damp uit dan sigaretten of shag. Nog een voordeel is dat het rokers van gewone sigaretten kan helpen stoppen met het roken daarvan.

E-liquid

E-liquid is de vloeistof die je gebruikt in je vaporizer. Het bevat meestal nicotine, propyleenglycol/plantaardige glycerine (pg/vg) en smaakstoffen. Nicotine kan door de huid worden opgenomen. Als je wat e-liquid op je handen krijgt, is dat geen probleem. Was het af met water en zeep. Het spreekt vanzelf: drink de vloeistof niet. Alle ingrediënten in de vloeistof zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie. Ook kunnen e-liquids gemixt worden voor een gepersonaliseerde smaak.

Verschil tussen e-smoker en e-sigaret

De termen e-smoker en e-sigaret worden vaak door elkaar gebruikt, vooral door de media, maar het zijn twee duidelijk verschillende dingen. E-sigaretten, of elektronische sigaretten, zijn apparaten die sterk lijken op traditionele sigaretten. Ze bestaan over het algemeen uit een geheel dat na gebruik weggegooid wordt. Elektronische sigaretten zijn meestal automatisch en hebben een klein aanbod aan smaken.

Lees tip:  Ojee opvliegers, de overgang is gestart

E-smokers zijn groter dan elektronische sigaretten, en bieden een grote keuze aan smaken.

Ze zijn geavanceerder en komen voor in verschillende vormen en maten. Ze beschikken over een oplaadbare batterij en een navulbare tank.

Omdat de e-smoker gebruik maakt van e-liquids kan de gebruiker zelf het nicotinegehalte bepalen. Doordat je langzaam kan afbouwen, is het een goede manier is om van een nicotineverslaving af te komen.

Goedkoper dan het roken van gewone sigaretten

Elektronische sigaretten/e-smokers zijn niet alleen beter voor de gezondheid, maar ook voor de portemonnee. Een flesje e-vloeistof van 10 ml staat gelijk aan 100 sigaretten. Dus voor ongeveer één euro kan het equivalent van een pakje sigaretten gerookt worden. Een groot voordeel is dat ze niet opbranden. Hierdoor heb je geen drang om een sigaret helemaal te gebruiken. Je kunt ze gewoon wegleggen en op een later tijdstip weer gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *