assieraden

Wat zijn assieraden precies?

Vaak stelt men de vraag wat assieraden precies zijn. Een assieraad is een sieraad waar de as van een overledene in is verwerkt. In dit artikel wordt verder ingegaan op waarom assieraden worden gebruikt. Daarnaast wordt er ook verteld welk verschil er in assieraden zitten.

Waarom draagt men assieraden?

Wanneer iemand is overleden, is er de keuze of deze persoon wordt begraven of gecremeerd. Als een persoon wordt gecremeerd, blijft er as over. Deze as is vaak dierbaar voor de naaste van de overledene. Denk aan familie en vrienden. De as wordt daarom ook bewaard. Dat kan bijvoorbeeld in een urn. Ook kan er worden gekozen om de as te laten verwerken in een sieraad, assieraden zijn zelfs heel erg populair! Op die manier kan een dierbare van de overledene de as bij zich dragen. Dit wordt gezien als een mooie manier om een dierbare te herdenken.

Verschillende soorten assieraden

Er zijn verschillende soorten en maten assieraden. Zo is er bijvoorbeeld een keuze in een hanger en een ring. Een hanger kan worden vastgemaakt aan bijvoorbeeld een ketting. Wat precies de mogelijkheden zijn, hangt ook van het bedrijf af waar de assieraden worden gekocht. De meeste bedrijven hebben een assortiment waaruit gekozen kan worden. Vaak is er ook de optie tot maatwerk voor een assieraad. 

Ook zit er verschil in de manier waarop assieraden gemaakt worden. Er zijn om precies te zijn 3 manieren om ze te maken. Welke soort sieraad iemand kiest, hangt af van wat het beste bij die persoon past. Zo is het mogelijk om de as van een overledene te verwerken in metaal. Van dit metaal wordt dan de gehele sieraad of hanger gemaakt. Ook is het mogelijk om de as van de overledene samen te laten persen tot een diamantje. De diamant kan dan worden geplaatst in bijvoorbeeld een ring of oorbel.

Lees tip:  De diensten van een fysiotherapie

Wat ook steeds vaker voorkomt, is dat het as van de overledene in het sieraad zelf zit. Het assieraad heeft dan een holte. In deze holte komt de as te zitten. Er kan dan worden gekozen voor een transparant omhulsel of iets wat het helemaal afsluit. Het kan dus zowel van transparant als dicht materiaal gemaakt worden, en doorgaans in druppelvorm. Vaak zie je deze vorm van assieraden terug in een hanger.

De prijs van een sieraad

Er zit verschil in de prijs van een assieraad. Ook dit is afhankelijk van het bedrijf waar de assieraden worden gekocht. De prijs is ook afhankelijk van het sieraad zelf. Zo speelt de manier waarop de as is verwerkt in het sieraad een grote rol. Ook is de grootte van het sieraad bepalend voor de prijs. Zo is een grotere sieraad duurder dan een klein sieraad.

Het kopen van assieraden

Assieraden kunnen op verschillende plekken worden verkocht. Handig is om op verschillende sites en bedrijven te kijken naar het assortiment, de prijs en de mogelijkheden. Ook het gevoel dat de persoon bij het sieraad heeft is erg belangrijk. Wat ook niet mag worden vergeten, is de kwaliteit van het assieraad. Wanneer een assieraad vaak wordt gedragen, moet de kwaliteit wel goed genoeg zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *