verslaving

Cocaïne geeft je het gevoel dat je de hele wereld aan kan

Cocaïneverslaving komt veel voor. De meeste personen die verslaafd zijn vinden het gevoel van energie fijn om te beleven. Maar wat is energiek zijn in tegenstelling tot een happy leven met leuke mensen om je heen?

Gedrag verslaafde

Na de eerste paar keer zal je weinig door hebben wanneer iemand verslaafd is. Er ontstaan lichamelijke klachten zoals angstaanvallen en eetstoornissen. Wanneer het op gaat vallen is als al deze symptomen bij elkaar komen. Je merkt dat er weinig contact is, de persoon verwaarloosd is en aan de houding. Vaak leidt het gebruik bovendien tot fysieke en psychische klachten en soms tot de dood.

Eenzaam

Verslaafden verliezen vaak hun naasten, vrienden en andere dierbare. Wanneer je eenmaal verslaafd bent aan cocaïne is het lastig om er weer van af te kicken. Niet alleen voor de verslaafde is het moeilijk, ook de naasten ervaren veel problemen. Beide partijen hebben een moeilijke situatie. Ingrijpende veranderingen zijn nodig om de gevolgen van een coke verslaving tegen te gaan.

Hoe help ik een verslaafde?

Een cocaïneverslaafde helpen is niet niks. Wanneer het bespreekbaar wordt met dierbare kan dat het laatste duwtje in de rug zijn. Dit zal in de eerste instatie een heftig gesprek worden, maar het bespreekbaar maken is al een hele grote stap. Daarnaast zijn er genoeg verslavingszorg organisaties die hierbij kunnen helpen. De eerste weken zullen voor iedereen zwaar zijn, maar het is absoluut de moeite waard. Je krijgt je normale leven er weer mee terug.

Meer informatie en hulp van een deskundige? Cacn verslavingszorg is hiervoor opgeleid en bied graag hulp! Wacht niet te lang.

Lees tip:  Ooglidcorrectie Rotterdam: alle do’s en don’ts op een rijtje


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *