Sanitaire hulpmiddelen

Welke sanitaire hulpmiddelen zijn er voor zorginstellingen?

De badkamers in de meeste zorginstellingen zijn vaak voorzien van verschillende sanitaire hulpmiddelen zodat de zorgvragers op een veilige manier kunnen douchen, badderen en wassen. Sanitaire hulpmiddelen worden ingezet om ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen. Maar wat zijn de verschillende sanitaire hulpmiddelen die er beschikbaar zijn voor zorginstellingen? Ga hieronder verder met lezen om er meer over te weten.

Een douchestang

Douchen wordt veiliger door het installeren van een douchestand. Een douchestang is niet voor niets één van de meest populaire sanitaire hulpmiddelen voor zorginstellingen. Als de zorgvrager moeite heeft met alleen douchen en slechts wat extra ondersteuning nodig heeft, dan biedt een douchestang de ideale oplossing voor extra houvast. 

Een douchezitje

De meeste zorginstellingen hebben een douchezitje tegen de muur waardoor zorgvragers gemakkelijker en veiliger kunnen douchen of badderen. Een douchezitje is van kunststof gemaakt, wat voornamelijk handig is voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Daarnaast neemt een douchezitje amper ruimte in beslag.

Een douchebrancard

Zorgvragers kunnen op horizontale wijze douchen met een douchebrancard. Een douchebrancard is vooral geschikt als de zorgverlener slecht ter been is en toch zelf onder de douche wil gaan. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste zorginstellingen beschikken over een douchebrancard in de badkamer.

Een antislipmat

Zorginstellingen hebben meestal antislipmatten om de veiligheid van zorgvragers in de badkamer te waarborgen. De zorgvragers hebben op deze manier meer grip op de natte en gladde vloer in de badkamer. 

Een instapbad

Door middel van de aanschaf van een instapbad kunnen zorgvragers gemakkelijk het bad in om veilig te badderen. Een inloopbad is één van de meest bekende sanitaire hulpmiddelen op de markt.

Lees tip:  Mondgezondheid: een weerspiegeling van je leven?

Overweeg je de aanschaf van sanitaire hulpmiddelen om de veiligheid van een zorgvrager in de badkamer te waarborgen? Dan is het verstandig om een kijkje te nemen naar de verschillende sanitaire hulpmiddelen die er zijn voor zorginstellingen. Door het kopen van de juiste sanitaire hulpmiddelen voorkom je ongelukken in de badkamer en weet je zeker dat een zorgvrager die moeilijk ter been is of moeite met douchen heeft zelf het bad in kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *