Is botox gevaarlijk voor je lichaam?

Fijne lijntjes en rimpels ontstaan ongeveer vanaf je dertigste levensjaar en nemen in de loop der jaren toe. Mocht jij hier onzeker van worden dan zijn er verschillende mogelijkheden om de lijntjes en rimpels te verminderen. Je leest in dit artikel over botox, een spierontspannende rimpelinjectie.

Waar kunnen spierontspannende injecties worden gebruikt?

Spierontspannende injecties zoals botox kunnen worden gebruikt bij rimpels rondom de ogen, fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels, wenkbrauwlift, afslanken van het gezicht, putjes in de kin, hangende mondhoeken, liplijnen, neklift, trapeziusvermagering en bij overmatig zweten.

Wat zijn spierontspannende injecties zoals botox?

Botox kan door middel van een fijne naald in rimpels worden geïnjecteerd om deze te verminderen. Bij een fronsrimpel kan de zenuwimpuls worden platgelegd door een botox injectie waardoor de fronsrimpel zal verminderen.

Wat is botox?

Botox, ook wel botulinetoxine, is een spierontspannende injectie die vele cosmetische en medische mogelijkheden heeft. Botox is gemaakt van een natuurlijk eiwit dat voorkomt in organismen die zich bevinden in bossen, meren en kustwateren. Doordat botox zo natuurlijk is kan het veilig worden gebruikt.

Hoe werkt botox?

Door middel van een fijne naald wordt botox in je gezicht geïnjecteerd. De spier kan dan niet meer goed worden aangestuurd door de zenuw, waardoor bijvoorbeeld rimpels verminderen. Het eerste resultaat is zichtbaar na 2 tot 8 dagen. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na ongeveer 4 weken. Na 6 tot 8 weken blijft het resultaat stabiel. Na 8 weken begint het effect langzaam te verminderen. Na 3 maanden is nog 50 procent van het effect zichtbaar. Het is daarom verstandig om tussen de 3 en 4 maanden een herhaalbehandeling te doen.

Lees tip:  Mondgezondheid: een weerspiegeling van je leven?

Zijn spierontspannende injecties zoals botox veilig?

Spierontspannende rimpelinjecties zijn een medische behandeling. Ondanks dat deze behandeling wordt voorgeschreven en uitgevoerd door een arts kan de behandeling risico’s met zich meebrengen. Over het algemeen geven spierontspannende rimpelinjecties zoals botox weinig kans op complicaties. Na de behandeling kunnen er kneuzingen en zwellingen op de plaats van de injecties ontstaan. De kans op infectie is zeer zeldzaam.

Is botox pijnlijk?

Botox wordt geïnjecteerd met een hele fijne naald. Dit betekent dat de behandeling niet echt pijnlijk is. Je voelt hooguit een klein prikje. Als de botox is ingespoten kan het enkele seconden een prikkend gevoel geven.

Hoelang duurt een botox behandeling?

Een behandeling met botox op zichzelf duurt meestal maar 5 minuten. Tijdens de afspraak moet er nog wel een toestemmingsformulier worden ondertekent. Daarna moeten er foto’s van de te behandelen gebieden worden gemaakt. Voordat de behandeling gaat beginnen moet de huid nog worden ontsmet. Uiteindelijk duurt de afspraak ongeveer 30 minuten.

De nazorg na een botox behandeling

Er kan worden geadviseerd om in de eerste 24 uur verschillende gezichtsuitdrukkingen aan te nemen. Zet geen druk op de behandelde gebieden en masseer deze niet gedurende 24 tot 48 uur. Draag tenminste 8 uur na de behandeling geen make-up. Nog beter is het om 24 uur na de behandeling pas weer make-up te dragen. Na twee weken vindt er een follow-up gesprek plaats waarin de resultaten worden bekeken en vanaf dat moment wordt de behandeling iedere 3 tot 4 maanden herhaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *