mondkapje

Een mondkapje kopen: dit zijn je opties

Een mondkapje kopen, je zult er momenteel veel mee te maken krijgen. En als je dan het assortiment bekijkt, zowel online als in de winkel, dan zie je dat er een bijzonder grote keuze is. Niet alleen zijn er mondkapjes in alle kleuren van de regenboog en met elke opdruk mogelijk, maar je hebt ook verschillende soorten, verschillende kwaliteitsniveaus en extra opties. Het is belangrijk dat jij een mondkapje gaat kopen dat bij jouw situatie past en waarmee jij je voldoende beschermd voelt. Hier bespreken we de opties die je dan hebt.

Een niet-medisch mondkapje kopen

De eerste regel die belangrijk is, is dat je een niet-medisch mondkapje aanschaft. Dit zijn kapjes die niet door het medische personeel gedragen kunnen worden, maar die voor andere situaties zijn bedoeld. De medische mondkapjes moeten uiteraard op voorraad blijven voor de specialisten die dagelijks met coronapatiënten te maken hebben. Een niet-medisch mondkapje is niet per definitie slechter, want er zijn verschillende mogelijkheden.

●        Een standaard mondkapje: ga je een standaard mondkapje kopen of zelf maken, dan is dat een kapje met één, twee of drie lagen stof. Deze hebben als doel het virus bij de drager tegen te houden.

●        Een mondkapje met filter: wil je meer bescherming en een mondkapje dat ook deeltjes uit de lucht opvangt voordat je het inademt, dan kun je een mondkapje kopen met een filter. Deze filters zijn wasbaar en soms geïntegreerd in het kapje en ook apart verkrijgbaar.

●        Een mondkapje met een keurmerk: als laatste worden er ook niet-medische mondkapjes verkocht die wel getest zijn en een keurmerk of norm hebben meegekregen. Je kunt dan op zoek gaan naar een kapje met de GB / T 32610 norm, bijvoorbeeld, of een FFP2 masker dat 95% van de deeltjes uit de lucht filtert voordat je het inademt.

Lees tip:  Welke acupunctuur in Tilburg heb jij nodig?

Stof of wegwerp?

Het feit dat je een niet-medisch mondkapje moet kopen betekent dus niet dat je ook minder bescherming geniet. Je hebt grotendeels zelf in de hand hoe kwalitatief je mondkapje is door de juiste beschermingsgraad te kiezen. Nu moet je bepalen of je stoffen mondkapjes aan wilt schaffen of wegwerp kapjes. Wegwerp mondkapjes zijn bedoeld voor eenmalig gebruik (tenzij anders aangegeven) en stoffen mondkapjes kun je wassen en opnieuw gebruiken. Omdat je eigenlijk de deur niet meer uit kan zonder mondkapje, is het verstandig om een stoffen mondkapje te kopen. Eventueel schaf je een pakje wegwerp mondkapjes aan voor als je een keer zonder zit.

Online of in de winkel?

Je kunt je mondkapje in de winkel kopen, maar online is het assortiment nog groter. Let goed op de kwaliteit en de retourneervoorwaarden en je kunt je online aankoop veilig doen. Het is zo gek niet te bedenken of er is een mondkapje van gemaakt en je kunt deze dus echt aanpassen op je smaak, je stijl en je interesses. Met een aantal goede mondkapjes in je tas houd je je aan de huidige richtlijnen en ga je goed beschermd de deur uit.

Kijk voor een ruim assortiment op www.podobrace.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *