Hoe herken je een goede psycholoog Utrecht?

Weet je nog dat jaren geleden bijna iedere student die je sprak psychologie studeerde? Er zijn in Nederland meer dan 1500 psychologen, dus zoek jij een goede psycholoog Utrecht bijvoorbeeld? Hoe herken je dan welke psycholoog de beste is voor jou. Want uiteraard is dit een persoonlijke vraag waarbij de psycholoog die voor de ene persoon heel goed is, de andere patiënt misschien niet goed begrijpt. In dit artikel lees je over de weg naar het vinden van een goede psycholoog. 

Wanneer ga je naar een psycholoog op zoek? 

Er zijn tal van redenen om op zoek te gaan naar een psycholoog. Onthoud hierbij dat het zoeken van psychische hulp niet anders is dan het zoeken van medische hulp. Wanneer je je been breekt ga je meteen naar het ziekenhuis, maar wanneer je, je geestelijk gebroken voelt, gaan mensen vaak niet direct naar de psycholoog. Leer te herkennen wanneer het tijd is naar een psycholoog te gaan. Lees onderstaande tips.

Ga op zoek naar een psycholoog

  • Ga op zoek naar een psycholoog wanneer jij zelf merkt dat je vaak of voor langere tijd geestelijk niet lekker in je vel zit. Iedereen kan een slechte dag hebben, maar je hoort je meestal goed te voelen.
  • Wanneer je blokkades in je leven tegenkomt die je niet kunt overwinnen. Denk aan het verwerken van verlies, het over verslavingen heen komen, omgaan met intimiteit of juist met verlatingsangst, geen sturing aan jouw leven kunnen of durven geven etc.
  • Wanneer je overprikkeld bent, een burn-out hebt of in een depressie zit. Omdat dit soort dingen geleidelijk gaan, voelt de reden om hulp te zoeken als een niet-urgent. Toch is dit het wel. Praat met je omgeving of houd dagboeken bij en probeer naar jezelf te kijken. Vraag jezelf af: zou jij iemand zoals jou willen helpen of aansporen om hulp te zoeken? Doe dit dan ook voor jezelf.
  • Je zoekt de beste psycholoog in Utrecht wanneer je mentale stoornissen ervaart. Denk aan angststoornissen, paniekaanvallen, een compulsieve obsessieve stoornis, een persoonlijkheidsstoornis, stemmen in jouw hoofd etc. 
Lees tip:  De insuline koeltas voor goede omstandigheden

Wat is de beste psycholoog in Utrecht?

Wanneer je kijkt naar beste psycholoog Utrecht, dan kom je veel psychologen tegen. Zoek een psycholoog die jou begrijpt en ervaring heeft met de problemen waar jij tegenaan loopt. Overleg met jouw dokter en vraag bij twijfel ook een intake met een andere psycholoog aan om te kunnen vergelijken. Wanneer je merkt dat de behandeling werkt, dan zit het goed. Merk je dat het niet goed gaat? Geef dit dan aan en zoek verder. De beste psycholoog in Utrecht zal dat zeker begrijpen!

Oh My Mood | Word jouw klachten de baas.

Kun je gratis naar de psycholoog?

Naar een psycholoog gaan kost geld, maar vaak wordt dit vergoed uit je basisverzekering. Bij twijfel kijk je in je polis of bel je jouw verzekeringsmaatschappij op. Niet alle psychologen worden vergoed. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld een relatietherapeut of werkcoach niet vergoed wordt. Zoek dit dus van tevoren uit zodat je niet achteraf met hoge kosten zit. Want misschien ben je dan net uit je depressie door de goede hulp van de psycholoog, maar kom je door geldproblemen toch nog in de stress.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *