schaamhaar

Waarom schaamhaar verwijderen?

Wanneer je kiest voor schaamhaar verwijderen kan je dit op veel verschillende manieren doen. Je kan het weghalen met een scheermes, laseren, een trimmer, waxen, harsen of ontharingscrème  gebruiken. Door het weg te halen met een scheermes heb je een scherp mesje. Hier moet je voorzichtig mee zijn want het kan zo zijn dat jij jezelf per ongeluk snijdt. Je kan ook een trimmer gebruiken. Dit is heel handig en effectief. Het is wel even uitvogelen hoe het werkt, maar wanneer je het onder de knie hebt doe je het zo. Een trimmer gebruiken kan best pijnlijk zijn, maar je went er snel aan. Je kan ook waxen of harsen. Dit kan je zelf doen maar het wordt aangeraden om het bij een professional te laten doen. 

Zeker als je een beginner bent. Wanneer je het verkeerd doet kan het heel pijnlijk worden. Wanneer je langs een professional gaat weten ze precies wat ze doen en kan er weinig fout gaan. Je kan ook ontharingscrème gebruiken. Dit is een crème waar chemische producten inzitten waardoor de haartjes een soort van wegsmelten. Je leest hoe chemisch het is dus het is  ook niet zo goed voor de huid. Gebruik dit daarom niet vaak. Ook kan je het gaan laseren. Laseren zorgt ervoor dat de haartjes heel langzaam terug groeien. Dit is natuurlijk super fijn alleen het kan wel pijnlijk zijn. Bij laseren ben je niet klaar na een keer, maar moet je het vaker doen.

Wat moet ik niet doen?

Je vraagt je misschien af wat moet ik niet doen? Er zijn veel dingen die je niet moet doen zoals; onhygiënisch aan de slag gaan. Wanneer jij gaat scheren of iets anders en de materialen die je gebruikt zijn niet schoon kan jij snel infecties krijgen. Dit is vervelend en pijnlijk. Zorg er daarvoor dat je spullen gebruikt die schoon zijn. Ook moet je niet bijvoorbeeld; scheermessen of trimmers bij jouw gezicht gebruiken en vervolgens bij jouw schaamhaar. Dit geldt ook voor andere plekken. Iedere plek op jouw lichaam heeft bacteriën en wanneer je deze meebrengt op jouw scheermes of apparaat kan dit zorgen voor infecties en irritatie. Nadat je hebt geschoren moet je ook goed opletten dat je het regelmatig wast en goed bijhoud. En als laatste let er goed op dat je niet jezelf snijd. Dit is gevaarlijk en kan ernstige gevolgen hebben.

Lees tip:  Wat zijn de voordelen van online yoga practice?

Tijdens het scheren kan je verschillende patronen erin scheren. Je kan een hartje maken of een andere vorm. Het is wat jij leuk vind. Je hebt veel verschillende patronen die je gemakkelijk kunt vinden via het internet. Zo heb je een voorbeeld bij de hand en weet je wat je moet doen. Ook kun je natuurlijk het helemaal zelf gaan doen en zelf iets verzinnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *