Waar helpt een luchtreiniger bij?

Met een luchtreiniger, haal je allerlei dingen uit de lucht. Denk onder andere aan: stof, bacteriën, allergenen en nare geuren. Dit kan er ook voor zorgen dat je hooikoorts of astmaklachten verminderen, en je weer beter adem kan halen thuis. Maar waar helpt een luchtreiniger nou allemaal bij? Wij leggen het hieronder uit.

Stof en fijnstof in huis

In elk huis is stof te vinden, hoe vaak je ook schoonmaakt. Ook de plek waar je woont heeft invloed op de hoeveelheid stof in huis. Als je bijvoorbeeld dicht bij de snelweg woont heb je meer kans op fijnstof in huis dan iemand die ergens woont waar weinig auto’s rijden. Hier biedt een luchtreiniger een fijne uitkomst om de stofjes en fijn stoffen te verminderen in huis.

Rooklucht en vieze geuren

Koolmonoxide en stikstofmonoxide zijn stoffen die de lucht in huis vervuilen. Deze stoffen komen vrij bij het koken op een gasfornuis en bij bijvoorbeeld het roken van een sigaret. Om deze stoffen in huis te verminderen gebruik je een luchtzuiveraar. Het filter in de luchtzuiveraar filtert een groot deel van alle gassen uit de lucht, waaronder nare geuren. Hierdoor ruikt het een stuk frisser thuis, en is de lucht ook vele malen schoner.

Klachten bij allergieën zoals huisstofmijt

Als je een huisstofmijtallergie hebt, ben je allergisch voor de huidschilfers en uitwerpselen van de huisstofmijt. Huisstofmijten leven in stof en bevinden zich vaak in stoffen meubels. Bijvoorbeeld je bed en de bank. Bij de allergie voor huisstofmijt helpt een luchtreiniger om de lucht te filteren. Hiermee verlicht je de klachten die veroorzaakt worden door de huisstofmijt.

Lees tip:  Voordelen voor de gezondheid van personal training

Klachten bij hooikoorts

Ook als je last hebt van hooikoorts helpt een luchtreiniger om je klachten te verlichten. De pollentijd is een zwaar seizoen voor mensen met hooikoorts. Het veroorzaakt rode, branderige ogen en benauwdheid. Om deze periode wat dragelijker te maken biedt de luchtreiniger de uitkomst. Door de luchtzuiveraar reinig je de pollen uit de lucht met behulp van een filter die erin zit.

Klachten bij astma

Mensen met astma kunnen onder andere erg veel last hebben van dierenharen, huidschilfers, rook en huisstofmijt. Een schone lucht heeft dus een grote invloed op het verminderen van de klachten rondom deze aandoening. Aangezien een luchtreiniger de lucht in huis zuivert, is het een hele verademing om zo’n apparaat in huis te hebben. De lucht in een ruimte met een luchtreiniger is gemiddeld 99% schoner dan in een ruimte zonder luchtreiniger.

(Bron: Suvios)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *