Bindweefselmassage wat is het?

Wat is een bindweefselmassage?

Bij het uitvoeren van bindweefselmassage ligt de focus niet op ontspanning, maar vooral op het herstelvermogen van de huid. Deze stevige massage is bijvoorbeeld perfect wanneer u een sportblessure heeft opgelopen of uw rugpijn niet weg lijkt te gaan. Er wordt veel stress verwacht, omdat het masseren van de diepe huidlagen spierspanning en chronische pijn kan verlichten.

De massagetechniek bevat verschillende technieken; er worden langzame strijktechnieken gecombineerd met druktechnieken. Dit kan uitgevoerd worden bij armen, benen, rug en de voeten. De spieren worden tijdens de behandeling opgewarmd en onderhuidse spierverklevingen worden verlicht. Wanneer de celwand geen voedingsstoffen kan opnemen en afvalproducten niet kan verwijderen, treed er een spierverkleving op. Daarom kan het masseren van bindweefsel de doorbloeding verbeteren. Als je alleen van stevige massages houdt, kan je natuurlijk ook zo’n massage nemen: het kan de geest verfrissen en is goed voor het lichaam.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is de huidlaag tussen spier en huid. Zie het als het verbindelement dat organen, spieren en gewrichten met elkaar verbindt en ondersteunt. Bindweefsel is ook verantwoordelijk voor de opname van zuurstof, het transport van afvalstoffen en de isolatie van het menselijk lichaam. Een bindweefselmassage stimuleert de vernieuwing van bindweefselcellen. Door een bindweefselmassage kan de productie van collageen en elastine worden geactiveerd om de stevigheid van de huid te verzekeren. De huid gaat er ook jonger uitzien.

Wat zijn de gevolgen van ongezond bindweefsel?

Een ongezonde toestand van bindweefsel heeft negatieve gevolgen op de werking van het weefsel. Zo heeft het weefsel een zuurstoftekort en kunnen de bloedvaten in de huid niet genoeg verwijden. De andere gevolgen hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Huid wordt kwetsbaar
  • Verslapping van de huid
  • Doffe tint van de huid
  • Ophoping van vocht en afvalstoffen
  • Verminderde opname van producten
  • Kans op verandering hormoon afgifte
  • Onderhuidse ontstekingen
  • Verharding van de bindweefsel strengen
Lees tip:  Kinky Curly voor natuurlijke krullen

Hoe gaat een massage er aan toe?

Er zijn een aantal dingen goed om te weten voor en na een behandeling. Om te beginnen wordt er bij een bindweefselmassage normaal geen olie gebruikt. Het zijn echt de massagetechnieken die zijn werk doen. Een bindweefselmassage is nogal een intense massage voor het lichaam, natuurlijk moet de behandeling geen pijn doen. Maar wanneer je een massage hebt gehad, zul je direct het verschil merken. Na de behandeling zullen je spieren en gewrichten direct weer soepel en flexibel aanvoelen. Ben je van plan om meerdere keren een massage te nemen, dan is het aan te raden om een kuur te nemen. Tijdens een kuur ga je de focus nog breder leggen om niet alleen de huid te verbeteren maar ook de postuur en de spierconditie. Je kunt ook de conditie van de huid verbeteren door microneedling, dit zorgt ook voor een jonge en strakke huid.

Hoe vaak kan ik een bindweefselmassage nemen?

Afhankelijk van de huidconditie is het aan te raden om 6-8 weken lang een bindweefselmassage te ondergaan. Zoals hierboven staat kun je het beste met een kuur beginnen om verbetering te gaan zien. Als het gewenste resultaat is geboekt, is het belangrijk om dit te onderhouden. Hierna is het belangrijk dat je om de 4 tot 6 weken een behandeling krijgt. Als je aan houdt gemiddeld één keer per maand, dan moet het goed zijn.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *