Wattenstaafjes van Bamboe

Wat zijn bamboe wattenstaafjes?

Wat zijn bamboe wattenstaafjes dat zijn wattenstaafjes met een handvat gemaakt van 100% duurzaam gegroeid bamboe. En het tipje is gemaakt van 100% biologisch katoen.  De wattenstaafjes zijn een goed voorbeeld om een klein begin te maken aan het plastic afval te verminderen dus het is erg goed voor de natuur. Plastic wattenstaafjes zijn ook helemaal niet meer van deze tijd, want we moeten meer aan de natuur denken en dus het plastic afval verminderen en daarom is het handig om gebruik te maken van de bamboe wattenstaafjes in plaats van de plastic wattenstaafjes. De staafjes zijn gemaakt van bamboe en zacht katoen en daardoor zijn de wattenstaafjes 100% biologisch afbreekbaar. En door het bamboe is het stokje erg stevig en breekt niet snel.

Wat is het kwaliteit van de bamboe wattenstaafjes?

De bamboe wattenstaafjes zijn door het bamboe handvat erg buigzaam en stevig en daardoor ook handig bij gebruik. Bovendien heeft bamboe een groot voorbeeld. Bamboe heeft namelijk van nature antibacteriële eigenschappen en een zelfreinigend vermogen. Door dat zelfreinigend vermogen zijn de wattenstaafjes super hygiënisch. De kwaliteit van een bamboe wattenstaafje is dus vele malen beter dan een plastic wattenstaafje, dit is dus omdat bamboe steviger is en beter voor de natuur. Als je gebruik maakt van een plastic wattenstaafje is het namelijk nog wel eens mogelijk dat het staafje buigt die kans is bij een staafje van bamboe dus veel kleiner.

Het beste van de Bamboe wattenstaafjes!

  • Stevig
  • Moeilijk te buigen
  • Makkelijk te recyclen
  • Duurzamer

Waarom kiezen voor bamboe wattenstaafjes?

Miljoenen plastic wattenstaafjes komen jaarlijks in de oceanen terecht. Een  klein stukje wegwerpplastic kan toch geen kwaad? is wat veel mensen denken. Maar niets is minder waar. Tijdens Beach clean-ups is het plastic wattenstaafje een van de producten die het vaakst gevonden wordt. Hoe dat kan? Veel mensen spoelen hun wattenstaafjes door de wc. Ze worden niet juist opgeruimd en eindigen veelal in de zee of oceaan. Dieren kunnen deze wattenstaafjes aanzien als voedsel. Doordat een wattenstaafje niet verteert, zal het in de maag blijven van het dier met als gevolg minder ruimte voor voedsel waar de dieren wel van kunnen leven. De overheid wil daarom ook graag ingrijpen. Naar alle gevonden plastic wattenstaafjes worden wattenstaafjes van plastic daarom waarschijnlijk verboden in de nabije toekomst. Dat betekent dat we op zoek moeten naar nieuwe alternatieven. En een goed alternatief hiervoor zijn dus de bamboe wattenstaafjes. Maar naast dit zijn er ook meer vegan cosmetica om te gebruiken, deze zijn niet schadelijk voor de natuur.

Lees tip:  Wat is beneficiair aanvaarden?

Zijn de bamboe wattenstaafjes herbruikbaar?

Nee de bamboe wattenstaafjes zijn helaas niet direct herbruikbaar. Dit is omdat het niet hygiënisch genoeg is om ze gelijk nog een keer te gebruiken. Maar zoals al eerder in de tekst is gezegd is dat de wattenstaafjes wel 100% biologisch afbreekbaar zijn en dus gemakkelijk te recyclen. Hierdoor zijn de wattenstaafjes wel indirect herbruikbaar. En als je ze weg gooit dan vergaan ze veel sneller als de wattenstaafjes die van plastic zijn gemaakt.

Wat maakt een bamboe wattenstaafje nou zo duurzaam?

Hoe méér bamboe, hoe minder CO². Bamboe filtert namelijk veel CO² uit de lucht. Bamboe kan per hectare jaarlijks tot wel 200 ton CO² uitstoot absorberen. Bamboe heet een korte groeicyclus van slechts vier of vijf jaar. Daardoor is een jaarlijkse oogst goed mogelijk. Bamboe is recyclebaar en Bamboe genereert in verhouding veel meer zuurstof dan bomen. Namelijk tot wel 35%!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *