Tips voor het geven van bloemen bij een uitvaart

Wil je graag bloemen geven bij een uitvaart? Dan kun je naar de lokale bloemist gaan voor een mooi boeket of je kunt door online te bestellen bloemen laten bezorgen voor een uitvaart. Deze bloemen kun je laten bezorgen op de locatie van de begrafenis of crematie, maar je kunt er ook voor kiezen om ze te laten bezorgen op het adres van de nabestaanden. Lees in dit artikel wat de mogelijkheden zijn voor het geven van bloemen bij een uitvaart.

Lees altijd eerste de rouwkaart

Voordat je rouwbloemen gaat bestellen is het handig om eerst de rouwkaart of rouwadvertentie te lezen. In sommige gevallen staat er bijvoorbeeld “geen bloemen”, dan kun je uiteraard beter geen bloemen voor de uitvaart bestellen. Ook wordt in de rouwkaart of rouwadvertentie wel eens aangegeven dat de voorkeur uitgaat naar een bepaalde kleur of soort bloemen.

Soort en kleur bloemen

Als je bloemen wilt geven bij een uitvaart, dan heb je de keuze uit verschillende soorten bloemstukken. Denk bijvoorbeeld aan een rouwboeket, een rouwkrans of een rouwstuk. Tijdens de uitvaart worden bloemen van de directe familie meestal op de kist gelegd. De boeketten en kransen van anderen liggen rondom de kist of op een andere speciaal aangewezen plek.

Bij het kiezen van rouwbloemen heb je de keuze uit verschillende soorten en kleuren. Elke bloemsoort en kleur heeft zijn eigen betekenis. Voordat je een bloemen uitkiest is het dus verstandig om te controleren wat de betekenis ervan is. Populaire bloemsoorten voor rouwbloemen zijn de: Agapanthus, Alstroemeria, Roos, Chrysant, Calla, Dahlia, Hortensia, Lelie en Orchidee.

Lees tip:  Kan je CBD-olie bestellen anoniem doen?

Bedenk een rouwlint tekst

Aan de meeste rouwstukken wordt een rouwlint gemaakt, waarop je zelf een mooie, persoonlijke tekst kunt laten drukken. Er is weinig plek, dus bedenk een korte pakkende zin waarin je de overledene bedankt of een laatste groet.

Rouwbloemen laten bezorgen of meenemen?

Als je zelf rouwbloemen meenemen naar de uitvaart, dan kan je aan de uitvaartverzorger vragen waar je de bloemen kunt neerleggen. Ook kun je het boeket laten bezorgen door de bloemist op de locatie waar de overledene is opgebaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *