De mogelijkheden van een zelftest

Geen bericht is goed bericht, en zo denken ook veel mensen over hun gezondheid. Op zich is dit natuurlijk helemaal waar. Het is onzin om je zorgen te maken over je gezondheid als je geen klachten hebt. Toch kan het soms waardevol zijn om eens meer inzicht te krijgen in je lichamelijke en geestelijke toestand. Heb je wel bepaalde klachten, dan is de huisarts vaak de eerste plek waar je terecht komt. Mochten je klachten daar serieus genomen worden, dan word je vaak doorgestuurd naar een specialist in het ziekenhuis.

Hier is natuurlijk niks mis mee. Sterker nog, als je serieuze kwalen hebt raden wij altijd aan om je te laten onderzoeken door een arts met kennis van zaken. Soms heb je alleen van die kwaaltjes waar je wel last van hebt, maar waarmee je niet meteen naar de huisarts wil rennen. Hierbij bieden de zelftesten van Yours Health Test uitkomst. Ze hebben testen voor onder andere allergieën, hormonen, soa’s en meer. We leggen je graag uit hoe het werkt.

De opkomst van zelftesten

Een jaar geleden had vrijwel niemand er nog van gehoord: de zelftest. Plotseling stond het coronavirus echter voor de deur en werd er hevig gezocht naar een oplossing. Een deel van de oplossing bleek te zitten in het testen. Als mensen wisten dat ze besmet waren, konden ze namelijk in quarantaine om zo nieuwe besmettingen te voorkomen. In het begin was het testen alleen niet zo eenvoudig. Er zaten vaak dagen tussen de afspraak en de uitslag en het kosten al met al een hoop moeite. Inmiddels zijn er goede zelftesten te verkrijgen die je eenvoudig thuis uit kan voeren. Vrijwel iedere Nederlander heeft inmiddels wel een thuistest gedaan. Een mooie bijkomstigheid is dat we zo kennis hebben kunnen maken met dit fenomeen.

Lees tip:  Boksen als training, coaching of therapie

Hoe een zelftest in zijn werk gaat

Het zelftest klinkt niet alleen makkelijk, het is het ook. De meeste testen zijn eenvoudig onder te verdelen in vier stappen. Allereerst is het belangrijk dat je de juiste test zoekt die past bij je kwaal of ziektebeeld. Je kunt immers geen soa vaststellen met een hooikoortstest. Vervolgens is het belangrijk dat je de test secuur uitvoert. Alleen door de aangegeven stappen nauwkeurig te volgen kun je de betrouwbaarheid garanderen. Na het afnemen van de test stuur je het monster eenvoudig op naar een gespecialiseerd laboratorium. Zodra zij je monster hebben onderzocht en de uitslag bekend is staat deze online. Alleen jij kunt de uitslag inzien door middel van een persoonlijke code.

Eenvoudig, betrouwbaar, discreet en snel. Zelftesten zijn de ideale methode om meer inzicht te krijgen in je gezondheid. Van een burn-out tot vage darmklachten. Een zelf test kan je vaak precies vertellen wat er met je aan de hand is. Zo krijg je grip op je gezondheid en kun je zorgeloos door het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *